Algemene Ledenvergadering

De geplande algemene ledenvergadering verschuift van dinsdag 5 oktober 2021 naar donderdag 14 oktober 2021. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Aquinohuis Dokter Rauppstraat 52 Bergeijk.

Tentoonstelling 2022

Tentoonstelling ‘Van Gebedssnoer tot Rozenkrans’ in de Hofkerk.
De geldende COVID-19 beperkingen maken het helaas niet mogelijk om deze tentoonstelling in de zomermaanden van 2021 te organiseren. De werkgroep richt haar activiteiten op het organiseren van de tentoonstelling in juli, augustus en september van 2022

Bergeijk 550 jaar Stad

wapen Karel de Stoute2019 was voor de gemeente Bergeijk een ‘Jubileumjaar’. 550 jaar geleden verleende Hertog Karel de Stoute aan Bergeijk het recht om stad te worden. Tevens mocht de in 1469 ingestelde schepenbank Bergeijk vanaf toen zegelen met het wapen van deze Bourgondische vorst; een wapen dat 550 jaar later nog steeds als gemeentewapen dienst doet.

Bij gelegenheid van dit jubileum heeft de Heemkundekring Bergeijk het boek ’Bergeijk, Stad zonder Muren’ uitgegeven. Dit unieke boek brengt het heden en verleden van Bergeijk in beeld is nog steeds te koop voor €20,00. Informatie over dit boek.