Met publicaties in de Eyckelbergh en het doen plaatsen van informatieborden wordt aan de weg getimmerd. Heemkundige vrijwilligers zijn o.a. wekelijks actief in het Bezoekerscentrum ‘Teutenhuis’ om het Teutenverhaal te vertellen en/of schoolklassen te ontvangen. Anderen zetten zich in bij exposities (zoals die welke a.s. zomer in de Hofkerk wordt gehouden) en/of werken mee aan de te houden Open Monumentendagen (8 en 9 september). Een in 2017 bij de Heemkundekring Bergeijk geboren initiatief gaat uitgroeien tot een feest voor alle inwoners van Bergeijk als in 2019 wordt gevierd, dat het dan 550 jaar geleden is, dat Hertog Karel de Stoute aan Bergeijk heuse rechten verleende om een stad te worden en te zegelen met zijn wapen, dat nu nog steeds als ons gemeentewapen in gebruik is.

activiteitenAankondigingen
Beschouwingen