De resultaten van zo’n voorouderonderzoek kunnen op verschillende manieren worden weergegeven, bijvoorbeeld met behulp van speciale computerprogramma’s. Meer informatie hierover kunt u vinden via publicaties van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en diverse websites over stamboomonderzoek of genealogie waarvan u onderaan deze pagina een aantal links kunt vinden.
Op deze website worden diverse bronnen voor genealogisch onderzoek genoemd. Veel gegevens zijn te vinden bij archiefinstellingen die vaak ook via internet te raadplegen zijn. Voor Bergeijk, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven is het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHC-Eindhoven) het meest aangewezen adres. Digitaal zoeken kan via deze link.
Enkele voorbeelden van gegevens die daar te vinden zijn:
- De doop-, trouw- en begraafboeken (DTB’s) die werden bijgehouden door de kerk tot 1811.
- De burgerlijke stand die werd bijgehouden door de gemeente vanaf 1811.
- Het Bevolkingsregister, dienstbodenregister.
- Oude kadastrale gegevens voor bijvoorbeeld woonhuisonderzoek.
De Heemkundekring beschikt over een groot aantal bidprentjes en copieën van doop-, trouw- en begraafboeken.
Door leden van de Heemkundekring zijn verschillende kwartierstaten en parentelen uitgewerkt.
Een kwartierstaat is een opstelling van de kwartierdrager met alle directe voorouders in de mannelijke en vrouwelijke lijn.
Een parenteel is een opstelling van een stamouder met zijn kinderen en al zijn verdere afstammelingen zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn.
Kwartierstaten
Kwartierstaten begraven personen op de oude begraafplaats Westerhoven
Parentelen
Bestaande studies
Verschillende leden van de Heemkundekring hebben veel ervaring opgedaan met genealogisch onderzoek. U kunt daar zien wat er allemaal mogelijk is en wij hopen dat dit een inspiratiebron is voor het starten van een eigen onderzoek naar uw familie.
- Familie Antonis
- Familie Gijsbers
- Familie Kuyken/Kuijken
- Familie Theuws/Theus
- Familie Tilburgs/Tilborghs